Tabela sektörü kendi içerisinde geniş bir yelpazeye sahiptir. Buna bağlı olarak oldukça çeşitli makinalar mevcut. Tabela atölyesinde olması gereken makineler basitten ileri seviyelere göre şu şekilde olacaktır.
1) Plotter: Tabela atölyesinde olması neredeyse zorun olan plotter yani folyo kesim makinesidir. Bilgisayarda çizimi yapılan tasarımları folyo olarak kesen ya da bıçağını kalem ile değiştirilmesi ile çizim yapan makinedir. Cam ve vitrin yazıları, araç yazıları kesimi ve şablon oluşturmak için kullanılır.
2)Yatar: Aslında marangoz makinesi olarak bilinir ancak reklam sektörü geliştikçe reklam malzemelerinin ebatlama ve derz açmasında kullanılmaktadır. Dekota, pleksi, ahşap, alüminyum kompozit kesiminde kullanılır. Ayrıca Alüminyum kompozitin derz yani kanal açılarak bükülmesinde de kullanılır.
3)Gönye kesme makinesi: Küçük kesim işleri ve 45 derecelik gönye kesiminde kullanılır. Üstten tablalı modellerinde 30-40 cm lik kesimlerde yapılabilmektedir.
4) Cnc router: Tabela atölyesinde olması neredeyse şart olan makinadır. Çelik iskletli tezgahı, güçlü ve yönlendirilebilen motoru ve kesim ucu olan bir makinedir. 2 boyutlu ve 3 boyutlu şekiller kesimi için kullanılır. Cnc de marangoz makinelerindendir pleksi kutu harf için pleksi kesimini, led yatağı için dekota kesimini ve oyma tabelalar için alüminyum kompozitin oyumunu gerçekleştirmek için kullanılan bir makinedir.Her malzeme için kesim ucu değiştirilerek kullanılmalıdır. Yeni çıkan modellerinde kendi uçlarını değiştiren modelleri mevcuttur. Genellikle 300 cm x150 cm ebatları tercih edilse de daha büyükleri de üretilmektedir. Atölyede en pahalı makinelerden olmasına rağmen olmazsa olmazdır. Fason kesim mantığı ile de kendini amorti etmektedir. Tabelacılar genellikle büyük atölye ye ihtiyaç duyarlar ancak kiralar ve giderlerin arttığı bu dönemlerde ufak modellerine ya da cnc makinesi olan diğer işletmelerde ücret karşılığı kesim ve oyma işlemlerini yaptırmaktadırlar.
5) Ebatlama: Tabelacıların birçoğu yatarı ebatlama için kullanmaktadır. Cephe kaplama ya da derzleme işleri yoğun olan reklamcılar atölyelerinde kullanmayı tercih eder.600 x 200 cm dikey konumlandırılan bir makine olması sebebiyle her atölye almaktan kaçınır. Bu makineye sahip işletmeler genellikle fason kesim ve derzleme yaparak ek gelir sağlarlar.
6)Lazer: Tabela atölyesinde olması şart değil çünkü cnc router ı olan atölyede çok ihtiyaç olmaz. Küçük ve hassas kesimlerde daha çok tercih edilir. Bu makinede fason kesim ile iyi bir ek gelir elde edebilirsiniz. Farklı çeşitleri, işleme türü ve güç farklılıklarına göre fiyatları değişmektedir. Lazer ile yapılan çalışmalarda hata ve kusur oranı en az a indirgenir.
7)Dijital Baskı Makinesi: Vinil, folyo baskıları için atölye de olması gereken makinelerdendir. Yoğun baskı işleriniz var ise alınabilir ve fason baskı üretimi ile ek kazanç sağlanabilir.